Πλατινένιο Μετάλλιο για το Τέχνη Αλυπίας Ερυθρό στον Διαγωνισμό Decanter 2021  

Techni Alipias Red

Μια πολύ σημαντική διάκριση πέτυχε το κρασί «Τέχνη Αλυπίας» Ερυθρό 2018 από το Κτήμα Τέχνη Οίνου, στον διαγωνισμό Decanter World Wine Awards: Απέσπασε το πλατινένιο βραβείο με βαθμολογία 97 πόντους, και απέχοντας μόνο με έναν πόντο από την υψηλότερη βαθμολογία που κέρδισε κρασί σε αυτή την κατηγορία  (98 πόντοι).

Ο διαγωνισμός, ένας από τους μεγαλύτερους και επιδραστικότερους διαγωνισμούς κρασιού στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι η φετινή ήταν μια χρονιά-ρεκόρ σε ότι αφορά στις συμμετοχές. Από τα 18.094 κρασιά που δοκιμάστηκαν, λιγότερα από το 1% του συνολικού αριθμού κρασιών που συμμετείχαν απέσπασαν πλατινένιο μετάλλιο. Το γεγονός αυτό κάνει ακόμη πιο σημαντική την αναγνώριση για το οινοποιείο αλλά και για το ελληνικό κρασί ευρύτερα.

To Τέχνη Αλυπίας Ερυθρό είναι ένα χαρμάνι κλασσικό και αγαπημένο, που αξιοποιεί το εξαιρετικά πετυχημένο ταίριασμα του Μπορντολέζικου Cabernet Sauvignon με το Αγιωργίτικο, μια ποικιλία που ταξίδεψε από την Πελοπόννησο και ταίριαξε ξεχωριστά στο Δραμινό terroir. Ένα κρασί με συγκρατημένη εκχύλιση αλλά ταυτόχρονα πυκνό και πλούσιο, από σταφύλια καλλιεργημένα με φροντίδα στο  Μικροχώρι και την Καλή Βρύση.

Το Τέχνη Αλυπίας ερυθρό είναι ένα κρασί που ταιριάζει με σχετική άνεση με διαφορετικά πιάτα και γεύσεις. Πιάτα που έχουν βάση τον κιμά μαγειρεμένο με γλυκά καρυκεύματα (κανέλα, γαρύφαλλο) θα συνομιλήσουν όμορφα με το κρασί: κεφτεδάκια, chili con carne, κανελόνια γεμιστά με κιμά, λαζάνια στο φούρνο, σπαγγέτι Bolognese. Εξαιρετική επιλογή επίσης για ζουμερά, γευστικά burgers αλλά και πιάτα μελιτζάνας, εκλεκτά αλλαντικά και κίτρινα τυριά παλαίωσης

Αναζητήστε τα κρασιά του κτήματος Τέχνη Οίνου σε επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια.

Κτήμα Τέχνη Οίνου: Πλατινένιο Βραβείο στα TEXSOM για το Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο 

Συνεχίζοντας την αξιοσημείωτη πορεία του στους διεθνείς διαγωνισμούς οίνου, το Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο 2019 βραβεύθηκε με Πλατινένιο Βραβείο στον διαγωνισμό TEXSOM International Wine Awards, τα αποτελέσματα του οποίου ανακοινώθηκαν μόλις. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη διάκριση που  μόλις 89 κρασιά έλαβαν φέτος.

Περισσότερες από 2.300 ήταν οι συμμετοχές στον φετινό διαγωνισμό, κρασιών από όλο τον κόσμο. Ο παγκοσμίου φήμης διαγωνισμός TEXSOM IWA αναγνωρίζεται ως ο πιο επιλεκτικός διαγωνισμός στις ΗΠΑ εξαιτίας και των κριτών με διεθνή αναγνώριση που συμμετέχουν. 

TEXSOM award for Idisma Drios Assyrtiko

Περιγραφή κρασιού

Το ιδιαίτερο ύφος του Ασύρτικου της ηπειρωτικής Ελλάδας εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο στο Ήδυσμα Δρυός, χαρίζοντας ένα αρωματικό χαρμάνι λευκόσαρκων φρούτων και γλυκών μπαχαρικών.

Στο στόμα η οξύτητα ισορροπεί με την λιπαρότητα χαρίζοντας πληρότητα και γευστική ισορροπία. Το bâtonnage κατά την ωρίμανση γεμίζει το στόμα και εμπλουτίζει την αρωματική παλέτα.

Συνδυάζεται ιδανικά με οστρακοειδή, λιπαρά ψάρια και φιλέτα λευκού κρέατος και αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επιδέχεται παλαίωση.

Το Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο θα το βρείτε σε επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια.